Bodemkunde – Hoe kan een plant goed groeien en bloeien?

“Zo boven, zo beneden.” Een natuurlijke wetmatigheid.

Wil een plant goed floreren boven de grond, dan zullen de omstandigheden onder de grond ook optimaal moeten zijn. Alle mensen, dieren en planten op aarde zijn voor 100% afhankelijk van grond. Een plant die op gezonde grond groeit wordt krachtiger en is minder gevoelig voor ziektes. Dit scheelt tijd in onderhoud en dus geld.

Veel mensen of bedrijven kiezen ervoor om bestrijdingsmiddelen of kunstmest te gebruiken, echter wij geloven dat deze producten geen toegevoegde waarde hebben en worden daardoor bij ons niet gebruikt. Onze voorkeur gaat uit naar Biovin en Terra fertiel. Beide zijn biologisch en plantaardig en worden gezien als bodemverbeteraars.

Deze bodemverbeteraars brengen meer structuur en leven in de bodem wat zorgt voor een betere lucht -en waterhuishouding. Dit geeft als resultaat dat het dierenleven onder de grond zichzelf kan activeren om opnieuw tot leven te komen. De natuurlijke kringloop krijgt hierdoor meer kans om zichzelf te ontwikkelen. Deze processen gecombineerd zorgen
voor een beter wortelgestel en een krachtige plant.

Wil je hierover meer te weten komen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel ons nu
Locatie